APROgRAMOZO.NET - Programoz Állás Is!

2007. július 3., kedd

Magas Fizetés | Elvesztegetett Jövő

Magas Fizetés - Elvesztegetett Jövő?

Egy kiváló képességű és tudású (programozó) barátom, aki több mint 10 éve dolgozik magas fizetés fejében, programozói munkakörben multinacionális vállalatoknak sok-sok programozó társaságában tegnap mondta:

"Majdnem minden programozónak vannak olyan saját programozási, főleg webes ötletei, amellyel multimilliomos lehetne, ha azokat megvalósítaná."

Én azt úgy egészíteném ki, hogy "majdnem minden programozónak vannak olyan saját programozási, főleg webes ötletei, amellyel multimilliomos lehetne, ha azokat megvalósítaná. De nem valósítja meg az ötleteit, hanem alkalmazottként a viszonylag biztos és átlagon felüli fizetésért, juttatásokért vagy a saját programozói vállalkozásban túl alacsony díjakért (túl kis óradíjért) mások ötleteit valósítja meg mások számára.

A mitől válik sikeressé, gazdaggá valaki, hogy miért van az egyik embernek sok pénz, amíg a másik hasonló lehetőségekkel szinte nyomorog az egyik legnépszerűbb téma. De ezt itt most nem fogom kifejteni!

Miért nem multimilliomos minden ügyes programozó? Szerintem:

  • a programozó nem akar sok pénzt keresni vállalkozóként
  • a programozó nem akarja vállalni egy saját ötlet, egy saját vállalkozás kockázatait, legfőképpen nem akarja átélni azt, ha nem tudja megvalósítani az ötletét, és ha kárba vész a belefektetett munka
  • a programozó egyedül nem tudja, hogy miként foglalkozzon a vállalkozással, a programozás mellet
  • a programozó egyedül nem akart ötletet megvalósítani, mert egyedül unalmas, társaságban viszont sokkal jobb dolgokat létrehozni
  • a programozó el sem tudja képzelni, hogy ő is lehet anyagilag kimagaslóan sikeres
Végül a programozó nem valósítja meg a multimilliomos ötleteit, hanem bérért vagy alacsony díjakért dogozik. Tisztelet a kevés kivételnek!

Mi a megoldás a "sok pénzt akarok programozóként keresni, de nem akarok kockáztatni és egyedül próbálkozni" problémára?

Itt a "multimilliomos programozó megoldás"!

.

Az iwiw-en is!

Az iwiw-en is!
Programozó Állas az Iwiw-en is!

SEOKE - Ez a SEOké! OK? Ez itt a... SEO

SEO OKOSSÁGOK MAGYARUL

Keresőoptimalizálás

Online Értékesítés - A Háromszög Titka! (kattints a képre)